Wasaelever åker till Udine i Italien

Wasaskolan har inlett ett samarbete med en skola som ligger i norra Italien. Vecka 13 åker teknik- och samhällselever till Italien och därefter kommer elever från Italien till Tingsryd.

Det är förväntansfulla elever inne i klassrummet på Wasaskolan. Snart är det dags att åka till Udine i Italien och det märks att eleverna ser fram emot stundande resa med språkutbyte, annan kultur och skola.

Via projektorn dyker skolklassen i Italien upp på väggen i klassrummet. Idag ska eleverna få hälsa på lärarna och eleverna i Italien. Var och en går de fram till datorn och presenterar sig på engelska och berättar vad de ser framemot med resan till Udine.

– Hej! Jag heter Farah och det ska bli jätteroligt att åka till er tillsammans med mina vänner här på Wasaskolan, säger Farah Alnajjar på engelska.

– Det ska bli så roligt att ni kommer hit till oss och att få visa er vår skola och Italien. Vi väntar på er, säger en elev i Italien.

Bild på Wasaelever sittandes i ett klassrum

 

Wasaelen hälsar på eleverna i Italien via Teams.

 

I vår kommer fyra elever från Italien till Tingsryd och ska bo i värdfamiljer. Friederike Debus är internationell koordinator på Wasaskolan och har varit med och ansökt om medel från Erasmus+ för att eleverna ska få möjlighet att göra denna resa.

 

– Att uppleva en ny miljö och språk är positivt för självförtroendet, det har vi sett när vi har gjort andra internationella utbyten innan. Genom att utbyta erfarenheter om hur det är att leva och bo i Sverige med eleverna i Italien kommer eleverna att upptäcka nya sätt att se på saker och ting. Vi hoppas att de får en fantastisk resan och att den ger dem än mer självförtroende och motivation, säger Friederike Debus.

 

Karta över Italien
Udine ligger i norra delen av Italien, den plats som är röd på kartan.