Välj Wasa

På Wasakskolan finns det en stark gemenskap mellan lärare och elever, kompetensen hos lärarna är hög, det finns ett stort idrottsutbud nära skolan, entreprenörskap på alla program och en unik hockeysatsning.

Välj Wasa

Stark gemenskap hos personal och elever

Vår skola är en liten skola med stort hjärta. Här är gemenskapen mellan personal och elever stark och tillsammans skapar vi en trygg plats där det finns stora möjligheter att utvecklas.

Entreprenörskap på alla program

Kursen Entreprenörskap ingår på alla våra program. Här får du förutsättningarna att bli eftertraktad arbetskraft genom att lära dig ta egna initiativ, vara kreativ, se möjligheter och lösa problem. Du kommer att ha nytta av dem i framtiden – i vidare studier, som anställd eller som företagare. Av samma anledning ingår också kursen Retorik på samtliga program.

Stort idrottsutbud nära skolan

Som elev har du alla förutsättningar för en aktiv fritid. I nära anslutning till Wasaskolan finns två idrottshallar, ishall, konstgräsplan, gräsplan, bowling och elljusspår. Tar du en kort promenad eller cykeltur når du också gym, simhall, badplats, tennis, padel och ridhus.

Flexibel dag

Elev som studerar

Flexibla dagar på Wasaskolan, vilket innebär att du som elev har möjlighet att lägga extra fokus på de ämnen eller moment som just du behöver jobba lite extra med. Lärarna är tillgängliga på skolan och har möjlighet att ge individuellt stöd. Det finns också en möjlighet att göra studiebesök eller läsa på inför prov ensam eller tillsammans med andra.

 

 

 

Hög kompetens hos lärarna

Lärare vid tavlaVi har personal med hög kompetens och stort engagemang, alltid med målet att du som elev ska utvecklas och få en smidig väg mot vidare studier och arbete. Andelen personal med lärarlegitimation är hög och lärarna som håller i undervisningen på de praktiska programmen har dessutom många års egen yrkeserfarenhet.

 

 

 

Unik hockeysatsning

Hockey-eleverPå Wasaskolan finns en unik möjlighet att kombinera gymnasiestudierna med ishockey på elitnivå. Här väljer du ett av skolans ordinarie program och får samtidigt rätt förutsättningar att kombinera det med ishockeyn. I utbildningen ingår is- och fysträning men också teoretiska moment såsom näringslära, idrottspsykologi och ledarskap. På skolan görs uttagningar både lokalt (LIU) och nationellt (NIU).