Wasaskolan fick besök av niorna på prova-på-dag

Vad gör man egentligen på Wasaskolans olika program? Hur ser det ut på skolan och vilka jobbar där?
Under onsdagen fick Dackeskolans och Idekullas elever i årskurs 9 känna på livet som gymnasieelever under en prova-på-dag på skolan.
Amanda Johansson och Sanna Freij går första året på barn- och fritidsprogrammet och berättade för niorna, som ville veta mer om programmet, vad de tycker om Wasaskolan.
– Efter man har läst barn- och fritidsprogrammet kan man få jobb direkt som elevassistent eller barnskötare. Det tycker jag är bra. Jag har alltid tyckt om barn så därför passar detta mig, säger Amanda Johansson.
– Jag tycker om Wasaskolan och lärarna är bra. Det är nära till skolan, jag slipper att pendla långt, och kan därför lägga mer tid på mina fritidsaktiviteter som är dans och aerobics, säger Sanna Freij.
Jack Johansson valde att lyssna på barn- och fritidsprogrammet och ekonomiprogrammet. Han är en av niorna som redan har bestämt sig för att välja Wasaskolan.
– Här kan jag kombinera studierna med ishockeyn eftersom det finns NIU- och LIU-intagning, det tycker jag är jättebra, säger Jack Johansson.
På Wasaskolan erbjuds inför höstterminen 2023 industritekniska programmet, ekonomiprogrammet, samhällsvetenskapliga programmet, teknikprogrammet, barn- och fritidsprogrammet och försäljnings- och serviceprogrammet. Dessutom med möjlighet att gå ishockeyprofil med både lokal (LIU) och nationell (NIU) intagning. Du som utövar en annan sport kan välja till idrotts- eller fotbollsprofilen för att under dina gymnasieår också utvecklas i din sport.
Den 15 februari är det sista dagen för ansökan till gymnasieskolans program.