Teknikprogrammet

Vill du läsa ännu mer om programmet? På Skolverket.se
finns mer info om programmet och en film.

Teknikprogrammet

Är du tekniskt lagd? Gillar du problemlösning och matematik? Då är Wasaskolans Teknikprogram med teknikvetenskaplig inriktning något för dig. Våra profiler är teknik och naturvetenskap.

Teknik finns överallt omkring oss och används för att lösa miljöprogram, bota sjukdomar och utforska rymden. Teknik handlar också om att göra vardagen bättre – som en mer användarvänlig hemsida eller en robot som kan utföra de tråkiga uppgifterna åt dig.

Du får klura och analysera. Du utvecklar dina kunskaper i teknik, fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer. Programmet är högskoleförberedande och ger dig bred behörighet.

Här får du bästa tänkbara förutsättningar om du vill plugga vidare till exempelvis civilingenjör, 3D-grafiker, brandingenjör eller spelutvecklare. Eller om du vill gå en utbildning med ekonomiinriktning. Teknisk profil ger en fördjupning i de tekniska ämnena medan naturprofilen innehåller samma kurser i kemi och biologi som om du hade läst ett naturvetenskapligt program. Profilen ger dig extra behörighet och är ett toppenval om du tänker dig en framtid som läkare, arkitekt eller veterinär.

Programmet är certifierat av Teknikcollege Kronoberg. Det är en riksorganisation där kommuner och företag jobbar tillsammans för att tillgodose industrins behov av kvalificerad arbetskraft. Det innebär också att du som elev går en utbildning som är direkt anpassad efter det framtida behovet av arbetskraft som syns inom industrin. Du som elev går en utbildning som efterfrågas av 3 000 företag.